Riffinpalvojat ovat löytäneet oman polkunsa – arviossa Monolord

Julkaistu Infernossa 9/2021.

MONOLORD
Your Time to Shine
RELAPSE

Mainioita levyjä aikaisemminkin pyöräyttänyt Monolord pitää tasonsa ja jopa korottaa rimaa. Riffiä palvotaan huolella ja pörinää piisaa vähintäänkin riittävästi, mutta pelkkää superraskasta doom-junttaa tämä ei ole, vaan kappaleissa on murjomisen vastapainoksi myös reilusti dynamiikkaa ja kevyenkaunista leijuntaa.

Erityisesti melodioissa on otettu askel eteenpäin. Nimibiisin suruisa sävelkulku menee suoraan sieluun herkistäen tuimemmankin tuomiometallistin. Levyn päättävä The Siren of Yersinia taas on hieno osoitus siitä, kuinka haikea kauneus ja rujo pörinä voivat toimia yhdessä luontevasti.

Laulaja-kitaristi Thomas Jäger on kehittynyt mikinvarressa, mikä tekee tunnelmoinnista ja laulumelodioista vieläkin viiltävämpiä. Myös miehen kitarointi on kaikin puolin hienoa ja parit soolot vedetty sen verran tunteella, että se välittyy kuulijallekin. Riffimateraali ja soitanta on paikoitellen todella raskasta, mutta silti kumman rentoa ja ilmavaa. Toki viidennellä albumilla soitto saakin jo soljua saumattomasti.

Ruotsin voimatrio tuntuu löytäneen oman polkunsa. Your Time to Shine on vaikuttava ja monipuolinen levy, jonka käytännössä ainut vika on sen liian nopea loppuminen.

Lisää luettavaa