Riipivää, surullista ja tunteellista mustaa musiikkia – arviossa Korgonthurus

Julkaistu Infernossa 11/2023.

04.02.2024
KORGONTHURUS
Jumalhaaska
WOODCUT

Vuosituhannen alussa perustettu Korgonthurus on ollut black metalin saralla Suomen ehdotonta kärkeä, eikä uusi levy tuo poikkeusta. Jumalhaaska sisältää riipivää, surullista ja tunteellista mustaa musiikkia, johon on roiskaistu hitunen doomia ja kourallinen dsbm:n itsemurhafiiliksiä. Levy on synkeällä melankolialla kuorrutettua puhdasta ihmisvihaa ja saatananpalvontaa.

Neljän biisin levy kellottaa hurjat 55 minuuttia, mutta kerrankin monumentaalinen mitta ei tunnu missään, sen verran laadukkaasta kamasta on kyse. Corvus todistaa jälleen kerran, miksi hän on Suomen ja samalla koko maailman kovimpia rääkyjiä. Miehen tunneskaala on järjetön. Hän vaihtaa helposti puhtaasta aggressiosta sielua riipivän tuskaiseen huutoon ja valitukseen. Mieletön jätkä.

Vaikeasti masentuneeksihan tässä itsensä tuntee, kun näitä kepeitä ilosointuja kuuntelee. Kerta kaikkiaan väkevä suoritus. Pitää toivoa, ettei enää nähdä miehistöongelmia, jotta bändiltä tulisi vielä seuraavakin levy. Ja ehkä vielä sitä seuraava.

Jumalhaaska saattaa nousta vuoden parhaaksi kotimaiseksi levyksi, ja onpa se korkealla myös koko maailman vuoden kovimpien listalla.

Lisää luettavaa