Rima on asetettu korkealle – arviossa Septicflesh

Julkaistu Infernossa 7/2017.

03.01.2018
Septicflesh
Codex Omega
Season of Mist

Apokalyptistä maailmankuvaa maalaileva kreikkalaisyhtye jatkaa siitä, mihin yhdeksäs levynsä Titan (2014) nälkäiset faninsa jätti. Death metalin ja klassisen musiikin visionääristä liittoa tarjoava täyspitkä ei jätä kylmäksi.

Kerran jo kuopattu bändi nousi tuhkista vuonna 2007 uudistuneena ja jatkaa nyt sinfonisen death metalin tason ylläpitoa. Rima onkin asetettu korkealle. Prahan filharmonisen orkesterin mahtipontisuus ja taustakuoro yhdistettynä kansikuvataiteilijanakin tunnetun Seth Siro Antonin infernaaliseen murinaan ei tuota pettymystä. Kitaristi Christos Antonioun klassisista opinnoista juontuva taituruus on aistittavissa. Nuori mutta etevä rumpali Kerim ”Krimh” Lechner liittyi kokoonpanoon 2014 ja on tunnettu esimerkiksi Decapitatedin Carnival Is Forever -albumilta.

Bändin kymmenes täyspitkä on kaunis, mystinen ja mahtipontinen kokonaisuus. Suosikkikappaleekseni kipuaa Portrait of a Headless Man, jolla vierailee armenialainen Vahan Galstyan duduk-puhallinsoittimineen.

Kreikan taloustilanteen synnyttämien ongelmien vallitessa on upeaa huomata, että asiantila ei lannista maan metallisuuruuksia. Päinvastoin.

Lisää luettavaa