Saattaa kohota ajan saatossa neljän tapparan kerhoon – arviossa Demonbreedin ep

Julkaistu Infernossa 1/2019.

Demonbreed
Hunting Heretics
Testimony

Lay Down Rottenin tuhkista vuonna 2015 versonut saksalaisryhmä tarjoilee uudella pikkusoitollaan maistuvaa vanhan liiton death metalia pohjoismaisella otteella.

Hunting Hereticsin viisi biisiä keskittyy inkvisition kauheuksiin, ja mikäpä sopisi aiheelle paremmaksi ääniraidaksi kuin ehta kuolometalli. Tyylivalikoimassa liikutaan vahvasti perinteisellä skandilinjalla, ja esimerkiksi Suprema voisi olla Dismemberin kynästä – melodiantajua ja raakaa ajoa hyvässä balanssissa.

Soundipolitiikka on onnistunutta ja sopii vanhakantaisella ja orgaanisella rouheudellaan musiikkiin kuin syylä noidan nokkaan. Musiikki ei yritä vaikuttaa supernopeudella, vaan tunnelma ja teho luodaan pahaenteisellä ja synkkätunnelmaisella riffittelyllä sekä tyylitajuisilla sooloilla. Voimakkaan uhmakas murina antaa koko komeudelle rapsakan kuorrutteen.

Hunting Heretics on levy, joka saattaa ajan saatossa kohota neljän tapparan kerhoon. Väkevää suoritusta ja herkullista death metalia sopivan napakassa paketissa. Mitään uutta tässä ei ole, mutta vanhassa vara parempi – ainakin tällä kertaa.