Saga – 20/20

Saga
20/20

Tapahtui vääjäämätön – alkuperäissolisti Michael Sadler löysi tiensä takaisin kotiin. Ja tässä se nyt sitten on, remmiin palanneen Sadlerin kera taltioitu uusi Saga-albumi.

Jos asetetaan 20/20 vastakkain edellisen Sadler-Sagan eli numero kahdeksantoista aka 10,000 Daysin kanssa – joiden välissä Morattin laulama The Human Condition ehti siis ilmaantua – huomataan heti, että tuttu Saga-soundi kumpuaa tältäkin julkaisulta.

Melodinen kevytproge soi yhtyeen kahdennellakymmenennellä varsinaisella studiolevyllä vaivattomasti. Hienojen Anywhere You Wanna Gon, Ball and Chainin ja etenkin Show and Tellin rinnalla esitellään myös joukko himmeämpiä hetkiä, jotka estävät laatan kohoamisen Sagan diskografian terävimpään kärkeen.

1970-luvun lopulla aloittaneen retkueen askel kulkee vuonna 2012 juuri niin kuin fanit eittämättä toivovatkin. On myönnettävä, että Sadlerin hienostunut ääni on erottamaton osa kanadalaisen yhtyeen olemusta. Suuria kurssinmuutoksia kartetaan, ja sävellystyömaalla on tehty tasalaatuista joskaan ei poikkeuksellisen inspiroitunutta työtä.

20/20 on verraten onnistunut reboot, mutta uutta Heads or Talesiä tai Worlds Apartia ei kannata uskoa saavansa.