Sävellykset ovat parempaa keskitasoa – arviossa The Ferrymen

Julkaistu Infernossa 7/2017.

The Ferrymen
The Ferrymen
Frontiers

Italolafkan tuoreimpia super group -projekteja edustavan The Ferrymenin debyytti ei petä muttei varsinaisesti huikaisekaan.

Perustrion referenssipuoli on kunnossa. Päätoimisena säveltäjänä ja kitaristina riehuu muun muassa Primal Fearistä, Michael Kisken Place Vendomesta ja Allen/Lande-koalitiosta tuttu Magnus Karlsson. Rumpuja takoo vanha kunnon jokapaikanhöylä, muskelimies-mohikaaniletti Mike Terrana, ja mikinvarressa raspaa viimeisimmän Rainbow-inkarnaation keulanäätä Ronnie Romero.

Tuotanto on huippuluokkaa, kuten olettaa sopiikin. Sävellykset ovat parempaa keskitasoa, mutta tusinan biisin mitta pistää varsinkin loppupään osalta puuduttamaan. Näin on lähinnä siksi, että siellä ei tapahdu ihmeitä. Levyn parhaimmat, nimibiisi, startteri End of the Road ja vauhdikas Still Standing Up, loistavat kärjessä toki kuten pitääkin.

The Ferrymen on salonkikelpoinen malliesimerkki hyvästä raskaammanpuoleisesta melometallilevystä. Sovituksissa on patteristi Terranan toimesta hitusen kikkaa, mikä elävöittää kokonaismassaa. Maestro Karlssonin vereviä kitarasooloja on ilo kuunnella, samoin Romeron ääntä, joka pääsee albumilla todella hienoon lentoon.