Sentenced – Death Metal Orchestra from Finland -boksi

Sentenced
Death Metal Orchestra from Finland -boksi

No, olisinko sitten lunastanut tämän kolme kymppituumaista vinyyliä ja c-kasettia sisältävän paketin omalla rahalla, jos sellaista ei olisi toimitettu arvosteltavaksi? Todennäköisesti. Viitisenkymppiä ei ole mielestäni tämäntyyppisestä boksista mahdoton kustannus.

Simppeliin mustavalkodemomalliin aiheeseen istuen toteutettu loota on levyhyllyesineenä varsin mukava, etenkin siellä Senari-hauta-arkkuboksin (2009) vieressä – olkoonkin, että tämä kolmea demoa sisältävä materiaali löytyy myös sieltä arkusta. Vinyyli on vinyyliä, ja jos siihen on hulluna, minkäs teet.

Levyt eivät soi ollenkaan hassummin, ja voisinpa väittää, että täten koettuna aiheeseen tulee imaistuksi hitusen autenttisemmin. Kasettihan se alkuperäinen formaatti tietysti oli, mutta nauhatutkimus jäi dekin puutteessa nyt suorittamatta.

Musiikkinsa puolesta paketin läpikäyminen muistuttaa, millaisen kehityskaaren nuori ja nälkäinen Sentenced koki When Death Joins Us… -tallenteelta (1990) ekan pitkäsoiton jälkeiselle Journey to Pohjola -demolle (1992). Seuravana kiukaalla sihisikin se viime Infernossa käsitelty North from Here -albumi, jonka parissa ei tarvinnut enää miettiä, mistä päin palloa – ja Suomea – yrmeä nelikkomme tuli.

Informaatio-osaston virkaa toimittaa fanzinemuotoon taitettu kirjanen, joka ei varsinaisesti tulvi tietoa, ja tälle saralle joutuukin paiskaamaan ne arvion miinukset: tämänkaltaisessa julkaisussa ei ole koskaan haitaksi, jos musiikkia seuraa mahdollisimman tuhti annos faktoja tahi aikalaismuistelmia hevinörttien mutusteltavaksi.

Olen joka tapauksessa tykästynyt tuotteeseen. Hyllyyn.