Silmä- ja korvalaput hittoon viimeistään nyt – arviossa Hevisaurus

Julkaistu Infernossa 11/2019.

Hevisaurus
Bändikouluun!
Sony

Hevisaurus on bändi, tai oikeastaan käsite, jollainen voi syntyä vain Suomessa – hevimetallin luvatussa maassa, jossa kyseisellä musiikinlajilla voitetaan kansainvälisiä laulukilpailuja sekä tehdään salit ja jäähallit täyttäviä joulukiertueita.

Vuonna 2009 toimintansa aloittaneen, jo yhdeksänteen studiolevyynsä ehtineen yhtyeen syömähammas löytyy ensisijaisesti timanttisesta musiikista ja viimeisen päälle mietityistä ulkomusiikillisista asioista. Mikään puolivillainen rahastusidea tuskin olisi toiminut meilläkään, varsinkaan, kun juraheviyhtyeen syntyessä puhuttiin jo metallimusiikin kurssin yleisestä laskusta.

Läpi Hevisauruksen uran sen levyt ovat jauhaneet laadukasta power metalia ja biisit perustuneet vahvoihin melodioihin. Vaikka Hevisaurus on suunnattu konseptin ja sanoitusten puolesta lapsille, aikuisetkin voivat kuunnella sitä sujuvasti. Ammattimuusikoiden hoitaessa homman mikään ei jää puolitiehen.

Bändikouluun!-uutuudellekin mahtuu monenlaista tunnelmannostattajaa iloisesta nimibiisistä rivakkaan Monster-autoon ja lastenlauluille ominaisen melankolisesti tarinoivasta Pianon kannen alla -biisistä Brother Firetriben kasarisfääreihin yltävään hunajaiseen He-Sa-Mu-Ko-Mi-Ri-POMiin. Kirsikkana kakun päällä on Hevisauruksen uran sadas ja samalla pisin biisi, simppelisti nimetty 100. Sen kitara- ja kiipparisoolo-osuuksista löytyy ukkoa metallimaailman kärkipaikoilta saakka.

Jos lapsille suunnattu hevi on vetänyt aikaisemmin lappuja silmille ja korville, ne kannattaa repiä hittoon viimeistään nyt. Pistä Bändikouluun! soittimeen, nosta nyrkki ilmaan ja huuda kuuluvasti: ”Räyh!”