Simppeleillä elementeillä saadaan aikaiseksi mannaa – arviossa Bleed from Within

Julkaistu Infernossa 6/2022.

11.09.2022
BLEED FROM WITHIN
Shrine
NUCLEAR BLAST

Skotlanti ei ole erityisen tunnettu metallimusiikistaan, mutta nämä viisi Glasgow’n jannua eivät välitä siitä. Yhtyeen ilmaisu edustaa groovaavaa ja jymäkkää melodista death metalia ja metalcorea, joka on monella osa-alueella pro-tasoa.

Levy on vuonna 2005 perustetun bändin kuudes, joten kyseessä ei ole aloittelijaryhmä. Eniten meiningissä ihastuttaa yhtyeen ymmärrys tarttuvan raskauden ja sujuvan teknisyyden päälle. Myös kuulaampien atmosfäärien luomiseen löytyy näkemystä. Lopputuloksena on monipuolisia ja jyräävällä tuotannolla soivia kappaleita, jotka syötetään kuulijalle uskottavan kiukkuisesti ja alleviivaavalla asenteella. Erityiskehu menee Scott Kennedyn terävästi äristylle tulkinnalle.

Missä siis voisi vielä parantaa? Omalaatuisinta bändin ilmaisu ei toki ole, minkä lisäksi jokunen tappavampi täsmäsivallus lisää ei olisi ollut pahitteeksi. Hyvä sovitus- ja soittotaito puhuu kuitenkin niin hyvin puolestaan, että simppeleilläkin elementeillä saadaan aikaiseksi mannaa. Näiden skottien tahtiin villiintyisi oikein mielellään myös liveolosuhteissa.

Lisää luettavaa