Sisäsiistiä nostalgiaa – arviossa Perfect Plan

Julkaistu Infernossa 11/2022.

27.01.2023
PERFECT PLAN
Brace for Impact
FRONTIERS

Ruotsin Örnsköldsvikistä käsin operoivan yhtyeen täydellinen suunnitelma on soittaa 1970- ja 1980-luvuista vaikuttunutta klassista AOR-rokkia. Suunnitelma onnistuu kutakuinkin täydellisesti ainakin kyseisen tyylin tallennuksessa. Muilta osa-alueilta onnistumista on hankalampi mitata.

Bändillä on ikää noin vuosikymmen, mutta tiukasti vedetystä ilmaisusta kuulee, että soittokokemus ulottuu huomattavasti pidemmälle. Myös jäsenten yhteinen rakkaus suurilla melodioilla ja kertosäkeillä varustettuun rockiin henkii sävellyksistä vahvasti. Rainbow’n, Whitesnaken, Deep Purplen ja monen muun aikakauden kuuman nimen menoon vannova musiikki on raikasta nostalgiaa. Tästä päästään kysymykseen, ovatko kappaleet paljoakaan muuta.

En sano, ettei nostalginen tributointilevy voisi toimia alusta loppuun. Sellainen vaatisi kuitenkin taakseen älyttömän iskeviä sävellyksiä. Niihin ruotsalaisviisikko ei kolmosalbumillaan yllä. Paremmin mukaansa imeviä hetkiä löytyy ajoittain, kuten alkupään ralleissa Surrender ja Gotta Slow Me Down. Kokonaiskuvassa materiaali jättää silti liian tyypillisen ja sisäsiistin vaikutelman. Ronskimpaa irrottelua kehiin, kiitos.

Lisää luettavaa