Soi asiaankuuluvan kirkasotsaisesti ja mallikkaan tanakasti – arviossa Twisted Tower Dire

Julkaistu Infernossa 4/2019.

Twisted Tower Dire
Wars in the Unknown
No Remorse

Twisted Tower Dire on yksi niistä tuhansista pitkän linjan puurtajista, jotka pitävät tekemisellään heavy metalin kultakauden muistoa yllä. Viime vuosituhannen puolella startanneeseen uraan mahtuu puolen tusinaa albumia lähes yhtä monella lafkalla sekä miehistönvaihdoksia lopullisine menetyksineen. Kitaristi ja rumpali ovat ainoat alkuperäisjäsenet.

Vahvasti amerikanmallisen power metalin hengessä osin eeppisestikin pelaava Wars in the Unknown soi asiaankuuluvan kirkasotsaisesti ja mallikkaan tanakasti. Melodioissa ei ole säästelty, mutta niissä ei myöskään ole minkäänlaista sokerihumalaa aiheuttavaa kuorrutusta. Usein köörein varustetut kertosäkeet ovat kaikessa konstailemattomuudessaan napakoita. Sävellyksistä kuuluu intohimoinen suhtautuminen, perehtyminen ja osaaminen, ja mainittu perusvaatimuskolmikko on harvemmin näin hyvässä tasapainossa.

Wars in the Unknown on niitä levyjä, jotka eivät iske edes parin kuuntelukerran jälkeen, mutta jättävät korviin lisäkuunteluita vaativan kutinan. Niiden myötä levy hiipiikin salakavalasti keskitasoa paremmaksi, vaikka katto tulee vastaan ennen vuoden parhaimmistoon nousemista.