Sopivan vaihtelevaa melankoliaa ja teurastusta – arviossa Lord of Pagathorn

Julkaistu Infernossa 8/2021.

08.11.2021
LORD OF PAGATHORN
Age of Curse
WOODCUT

Jo vuonna 1992 perustettu Lord of Pagathorn on aktivoitunut levyttämään vasta viime vuosina. Kuin varkain päähän kiilautuva Age of Curse juurruttaa esittäjänsä kotimaisen black metalin mielenkiintoisimpiin nimiin.

Bändin aseista irtoaa vanhan liiton melodioilla silattua raakaa mustuutta, joka vaikuttaa aluksi lähes arkiselta. Paikoin kaoottisen takomisen alta kaivautuu kuitenkin esiin harkittu sävelmaailma ja suomalaisen paholaisenpalvonnan jyrkänsävykäs vasarointi.

Riffeistä löytyvä rässimauste virkistää ilmettä, ja valtimoita riivitään tyylikkäillä melodioilla. Kokonaisuus on sopivan vaihteleva, ja orgaaninen tuotanto kuulostaa lähes siltä kuin bändi veivaisi samassa huoneessa. Ja tämä vain hyvällä tavalla.

Ulkomaisiin nimiin jos vertaillaan, niin Baneful Curse to Destroy Them All käynnistää levyn hieman Darkthronen Transylvanian Hungerista muistuttavalla luupäisellä takomisella. Seuraavaksi kuultava Conqueror of Im-Kharasak tuo mukaan Mayhemin De Mysteriis Dom Sathanasin sävyjä.

Ei tässä silti alan klassikoita liiaksi kumarrella. Pesäeroa tehdään sen verran, että touhusta jää niin suomalaisen melankolinen maku kuin tuoreen teurastuksen haju.

Lisää luettavaa