Sujuvaa vanhakantaista death/thrash-vääntöä – arviossa Savage Deity

Julkaistu Infernossa 10/2021.

21.01.2022
SAVAGE DEITY
Decade of Savagery
INHUMAN ASSAULT

Thaimaasta puhuttaessa death metal ei ole se ensimmäinen mielleyhtymä. Lämmön ja lomailun kyljessä elää kuitenkin verrattain virkeä kuolometallinen alamaailma, jota Bangkokissa toimiva Savage Deity edustaa vuosikymmenen kokemuksella.

Bändin kolmas pitkäsoitto tarjoilee suhteellisen tavanomaista jenkkihenkistä kuoloa. Mordib Angelin, Suffocationin ja Deiciden debyytin hengessä kulkeva mättö on puunattu viimeisen päälle. Soundi on niin puhdas, että ensivaikutelma jättää kylmäksi. Myöskään keskitempoinen blastaaminen ei tee kummoista vaikutusta, kuten ei kähisevä örinälaulukaan.

Hitaammat osuudet ja tyylillä väriä antavat kitaramelodiat sen sijaan kertovat, että yhtyeeltä löytyy osaamista. Obituarylle nyökkäilevä murska toimii parhaimmillaan perhanan hyvin. Myös villit soolot edustavat kunnialla, mutta nopeampaa ja hakkaavampaa tempoa käyttäessään kappaleet taantuvat keskinkertaisemmaksi massaksi.

Savage Deity ei voita esikuviaan brutaaliudessa, mutta vanhakantaisempi death/thrash-henkinen vääntö sujuu sen verran mainiosti, että yhtyeen riffinenää ja groovea on helppo arvostaa. Vanha liitto elää ja voi hyvin.

Lisää luettavaa