Sympaattinen debyytti – arviossa Circe

Julkaistu Infernossa 11/2022.

22.01.2023
CIRCE
Odisea
THORNADO

Miksaajalegenda Mikko Karmila on joskus tokaissut, että viulu on parhaimmillaan haitarin sytykkeenä. Siitä huolimatta 2021 perustettu espanjalaisyhtye Circe käyttää ensin mainittua toisena soolosoittimena perinteisen kitaran ohessa. Mar Lopezin viehkosti soittama viulu tuokin yhtyeen raikkaaseen meloheavyyn miedosti eksoottisen kelttifolkvivahteen.

Muutoin Circen lutusella tavalla ihastuttava debyytti soi enemmän biisien melodiseen tarttuvuuteen ja popsensibiliteettiin kuin tilu-urheiluun luottavan power metalin ja puhdasverisen kasari-AOR:n välisessä maastossa sympaattisen pehmeällä espanjalla laulettuna.

Musiikin kotikutoiseen 80-lukulaisuuteen natsaa hienosti myös suht särmätön ja orgaaninen soundi sekä albumin lainabiisivalinta Vuela Vuela, joka on käännös ranskalaisen Desirelessin aikoinaan kymmeniä listoja keulittaneesta ikihitistä Voyage Voyagesta.

Odisea on raikas ja omaperäinen esittäytyminen, jossa ei ole suomalaisen melohevifanin vinkkelistä muuta vikaa kuin se, että näiden pienhelmien mukana espanjaksi möliseminen on aika halvatun vaikeaa.

Lisää luettavaa