Synkkä ja hidas kuolemantuomio – arviossa Hooded Menace

Levyarvio julkaistu Infernossa 1/2015.

16.02.2015

Hooded Menace
Gloom Immemorial

Doomentia
4_kirvesta

Lasse Pyykön kipparoima death/doom-jyrä tarjoaa kokoelman, joka paketoi samoihin kansiin pitkäsoittojen ulkopuolisia raitoja. Kaari ulottuu vuodesta 2007 vuoteen 2014.

Rosoinen, synkkä ja hidas ”kuolemantuomio” lyödään käyntiin Fulfill the Curse -debyytin (2008) nimibiisillä ja The Eyeless Hordella, jotka ovat alkujaan vuoden 2007 demolta. Melodioita vilauttava kuolometallin ja doomin visvainen risteytymä oli jo noihin aikoihin melko lailla valmiina, eli tarjolla oli romuluisen elävän kuolleen lailla svengaavia kaikuja katakombeista maatuneella örinällä kuorrutettuna.

Vaikka konsepti on koko ajan sama, kokoelma paljastaa Hooded Menacen kehityksen. Uudemmissa hidastuksissa on keskimäärin enemmän tummaa sävykkyyttä kuin uran alkupään vedoissa. Tämä saa myös kuuntelijan vaatimaan musiikilta enemmän. Niin hienoja kappaleita kuin alun demokaksikko ja kumppanit ovatkin, vedot kuten Instruments of Eternal Damnation tai Abode of the Grotesque nostavat riman korkealle ja ihon kananlihalle.

Levyn kruunuksi kohoaa kuitenkin lähes kymmenen minuuttia kellottava Chasm of the Wraith, joka velloo hitaana ja synkeän tuomitsevana surumielisen melodian kannattelemana.

Hooded Menace on vakiinnuttanut paikkansa hitaan kuolometallin ykkösketjussa, ja Gloom Immemorialia kuunnellessa voi huomata helposti, miksi.

Lisää luettavaa