Taattu kattaus bändin tunnuspiirteitä – arviossa Lamb of God

Julkaistu Infernossa 10/2022.

14.01.2023
LAMB OF GOD
Omens
NUCLEAR BLAST

Virginian Richmondista kovalla työllä metallimusiikin jättiläiseksi kasvanut Lamb of God on lajinsa kestävyysottelija. Omaehtoisen raskaasti vyöryttävää groove metalia vuodesta 1999 runnonut bändi on pysynyt uskollisena asialleen ja inspiroinut samalla koko modernia metalliskeneä. Yhtyeen yhdeksäs levy on taattu kattaus kaikkia bändin tunnuspiirteitä.

Lamb of Godin pari vuotta sitten julkaistu nimikkopitkäsoitto kiilasi vahvalla dynamiikallaan kutakuinkin yhtyeen kärkilevyksi. Myös Omens on suurelta osin maittavan raskasta, voimakasta ja kantaa ottavaa painamista. Dynamiikka ei ole kuitenkaan tällä kertaa yhtä lailla läsnä. Viheliäisimmin tarraavaa groovea ja ässäriffittelyä on niin ikään pudonnut jonkin verran pois.

Yhtyeen kappaleet eivät ole koskaan poikenneet valtavasti toisistaan. Pikemminkin ilmaisun teho on perustunut pieniin nyansseihin kiukkuisesti pusertavan aggressiivisuuden sisällä. Uutuudella esimerkkejä rikkailla sävyillä rullaavista ralleista tarjoavat ainakin Ditch ja nimikkobiisi.

Vaikka plussalle jäävää levyä heikentää jokunen tasapaksumpi veto, bändi on yhä kovassa tikissä ja ajankohtainen. Livenä se ottaa varmasti edelleen luulot pois.

Lisää luettavaa