Taiteellisuutta välttelevää melodista metallia – arviossa Perpetual Rage

Arvio julkaistu Infernossa 6/2017.

Perpetual Rage
Empress of the Cold Stars
Inverse

Kuopiolainen Perpetual Rage on opiskellut heavy metalin oppikirjat kunnolla. Yhtyeen toinen pitkäsoitto esittelee turhaa taiteellisuutta välttelevää melodista metallia, joka tempaa mukaansa ensimmäisestä kappaleesta lähtien.

Kaiken kruununa soivat Tomi Viitolan huikeat laulut, jotka viistävät juuri niin kovaa ja korkealta kuin tämäntyylisessä musiikissa sopii odottaa. Mikään munaton kiekuja mies ei ole, vaan hänen äänestään löytyy kosolti voimaa ja asennetta.

Perpetual Ragen musiikki tuo mieleen toisen kuopiolaisaktin, Tarotin, enkä ole varmastikaan ensimmäinen, joka tästä on huomauttanut. Tämä ei ole kuitenkaan moite, sillä hyvin harva kotimainen yhtye pääsee samalle tasolle kyseisen heavyveteraanin kanssa. Melodioissa ja riffeissä on samankaltaista tarttuvuutta, voimaa ja energisyyttä. Sanat ovat genrelle uskollisesti täyttä hölynpölyä, joten senkin suhteen homma on hoidossa.

Empress of the Cold Stars on perushyvä kokonaisuus. Se esittelee kypsän ja varman orkesterin, jolla on selkeä näkemys tekemisistään. Soittotaitoa löytyy, paljonkin, mutta yhtye työskentelee kappaleiden ehdoilla ja onnistuu valjastamaan teknisen osaamisensa niiden käyttöön.

Niin hyvin kuin palikat ovatkin kohdillaan, jäin kaipaamaan suoraan tajuntaan ja naamaan iskevää rallia, joka viimeistelisi kakun.