Takuuvarma, mutta samalla hititön levy – arviossa Scorpions

Levyarvio julkaistu Infernossa 3/2015.

21.04.2015

Scorpions
Return to Forever

Sony
3_kirvesta

Eläkkeellä oloon kyllästyneellä Scorpionsilla on kova halu osoittaa, että se haluaa edelleen rokata: levyn 12 biisiä kertovat yhtä lukuun ottamatta enempi vähempi rockin soittamisesta ja tien päällä olemisesta. Jos sivuuttaa pari pakollista balladia, kappaleet ovat modernin jämäköitä rockviisuja, tyypillisellä scorpionsmaisella tatsilla toki.

Viisi vuotta sitten ilmestynyt Sting in the Tail oli ihan kelpo kiekko ja tätä edeltävä Humanity: Hour I (2007) oikeinkin hyvä, mutta Return to Forever vajoaa 2000-luvun avanneen Unbreakablen tasolle.

Kunnioitettavat puoli vuosisataa saksalaista hard rockia maailmalle tutuksi tehneet miehet eivät ole osanneet värkätä umpisurkeita levyjä. Eikä jälki ole luokatonta nytkään, olivat kyseessä sitten bändin omat, Rudolf Schenkerin tai Klaus Meinen kynäilemät rallit, tai ulkopuolisten säveltäjien teokset, joita levyn kappaleista on lähemmäs puolet.

Return to Forever on takuuvarma, mutta samalla hititön levy. Monet näistä biiseistä kelpaisivat taatusti useammallekin jo mainetta saavuttaneelle rokkiretkueelle, mutta Scorpionsilta saa ja etenkin pitää vaatia enemmän.

Lisää luettavaa