Tältä kuulostaa parhainta luovuusaikaansa elävä yhtye – arviossa Balance Breach

Julkaistu Infernossa 6/2023.

06.09.2023
BALANCE BREACH
Abyzmal
OUT OF LINE

Uuden polven metallimusiikkia soittava mikkeliläisbändi julkaisee toisen albuminsa, jolla se parantaa debyytistään selvästi. Yhtye oli lupaava jo Dead End Diariesilla (2020), mutta nyt draivi ja näkemys on lisääntynyt isoin harppauksin.

Levyn viehätys alkaa sen voimakkaasta ja dynaamisesta soundista, joka hivelee vastaanottimia. Niin tekevät myös albumin kappaleet, joista on onnistuttu säveltämään tajuttoman menevän kuuloisia. Muun muassa djentiä, hardcorea ja melodista death metalia sekoittava yhtye jyrää ja innovoi parhaimmillaan perkeleellisen hyvin. Kuulijaa ei päästetä otteesta, eikä siitä haluakaan irtautua.

Kivenkova kollektiivi soittaa loistavasti yhteen tavalla, jossa ei ole mitään ylimääräistä, vain pelkkää asiaa. Sovituksissa vallitsee oivallinen harmonia syvällisen levollisuuden ja kylmäävän myrskyisyyden välillä.

Ravisuttavimpina nostoina tarjottakoon kappaleet Heart Like Siberia, Empty Eyes ja The Spark. Samalla annettakoon erityistunnustus kappaleiden monia tunnetiloja tulkitsevan Aleksi Paasosen monipuoliselle äänijänteiden kuritukselle.

Tältä kuulostaa parhainta luovuusaikaansa elävä, nälkäinen yhtye. Loistavaa työtä, lisää kiitos.

Lisää luettavaa