Tanssi- ja metallimusiikki paiskaavat harvoin kättä näin vaivattomasti – arviossa 8 Kalacas

Julkaistu Infernossa 3/2022.

03.05.2022
8 KALACAS
Fronteras
ATOMIC FIRE

Onpas veikeää meuhkaamista. Yhdysvaltojen Orange Countyssa vuonna 2003 perustetun, seitsemän latinalaisamerikkalaista sisältävän bändin musiikissa määrittyy oma genre: latin skacore. Selkokielisemmin kyse on metallisesta hardcoresta, johon on sotkettu hävyttömän paljon skata ja meksikolaista kansanmusiikkia. Trumpetit törisevät ja lattaritanssit villitsevät mesoamisen keskellä.

Kuvaillun kaltainen musiikkisirkus kuulostaa hauskalta paperilla ja on sitä myös todellisuudessa. Espanjan kielellä yhteiskunnallisista epäkohdista uskottavasti räyhäävä yhtye kuulostaa jonkinlaiselta System of a Downin ja Slipknotin Meksikoon adoptoidulta hullulta lehtolapselta. Tanakalla raskaudella ja letkeällä vipatuksella soivat kappaleet ovat vahvasti moshattavia ja tanssittavia.

Tanssi- ja metallimusiikki paiskaavat harvoin kättä näin vaivattomasti. 8 Kalacasin kolmoslevyllä kuuluu parhaimmillaan hivelevä taito ja näkemys kyseiseen touhuun. Kirkkaimpina ilotteluina voisi nostaa esiin biisikolmikon R2rito, Labios Negros ja Luz Y Fer. Erityiskiitosta sataa trumpetistille ja pasunistille, joiden hilpeät kuviot elävöittävät kappaleita oivallisesti.

Lisää luettavaa