Tässä on yksi vuoden kovimmista thrashjulkaisuista – arviossa Vektor

Arvio julkaistu Infernossa 7/2016.

04.12.2016
Vektor
Terminal Redux
Earache

Jo kahdella ensimmäisellä levyllään selvää jälkeä tehnyt yhdysvaltalaisretkue palaa viiden vuoden jälkeen levyrintamalle. Paluu on kaunis ja tuhoisa kuin supernova.

Vektor työstää Voivod-pohjaista, mutta aivan omanlaistaan scifithrashiä. Meno on räjähtävää ja räyhäkästä kiemuraisten riffien tulitusta. Vaihtelut ovat lähes tauottomia, mutta biisit rullaavat silti eteenpäin kompuroimatta. Vauhti on enimmäkseen kova, jopa blasteillä hurjastellaan.

Vaikka kanadalaiskikkailijoiden haamu leijuu kaiken yllä, Terminal Redux seisoo ihan omilla jaloillaan. Meno on käriseviä lauluja myöten rajumpaa, raaempaa ja rivakampaa kuin progerässipioneereilla. Kosmisissa tasoissa liikkuva teemalevy hurmaa saumattomalla progressiivisuuden ja perinnethrashin hybridillään.

Mikään aivan helppo kiekko Terminal Redux ei ole. Pitkissä ja koukeroisissa kappaleissa on paljon tavaraa ja pureskeltavaa. Juuri kun kaikki tuntuu loputtoman päällekäyvältä peippaukselta, kehiin lyödään herkällä otteella ja puhtailla lauluilla lähtevä Collapse, ja kuuntelijan mielenkiinto on taas taattu.

Kun päälle 13-minuuttinen lopetuskappale Recharging the Voidkin jaksaa innostaa koko mitallaan, voidaan todeta, että tässä on yksi vuoden kovimmista thrashjulkaisuista – tai metallijulkaisuista ylipäätään.

Lisää luettavaa