Taustabändi soittaa napakasti ja laulu on osapuilleen mallillaan – arviossa Paul Di’Annon livelevy

Julkaistu Infernossa 1/2020.

Paul Di'Anno
Hell Over Waltrop – Live in Germany
Metalville

Iron Maidenin kahdella ensimmäisellä levyllä laulaneen Paul Di’Annon ura alkaa olla vähitellen paketissa. Ukko on raunioina, eivätkä suoritukset olleet nuorempanakaan aina niin rautaisia.

Tämä vuonna 2006 äänitetty live osoittaa vanhalla huligaanilla olleen parempiakin päiviä. Kellariin unohtunut äänitys on pelastettu nykyteknologian turvin, ja hyvä niin. Ennakko-odotusteni vastaisesti Hell Over Waltrop ei kuulosta lainkaan halvalta. Itse asiassa tässä on peräti potkua.

Neljäntoista raidan setti koostuu tuttuun tapaan pääosin Iron Maidenin kappaleista, mikä on levyn ainoa selkeä puute. Onhan noita jo kuultu, ja Di’Annolla olisi omiakin kappaleita täysipainoisen setin kasaamiseen. Children of Madness, Marshall Lokjaw ja Impaler ovat käypiä esimerkkejä biiseistä, joiden kaveritkin ansaitsisivat tulla kuulluiksi. Vaan ehkäpä yleisö haluaa toisin?

Oli miten oli, niin saksalainen taustabändi soittaa napakasti ja myös laulu on osapuilleen mallillaan. Raskas ja tumma kitarasoundi, sopivasti pumppaava basso ja jämäkkä rumpusoundi viimeistelevät paketin, jonka puhdas live-energia lienee Di’Annon keikkataltiointien paremmasta päästä.