Tavanomaista brutaaliutta – arviossa Stabbing

Julkaistu Infernossa 11/2022.

10.02.2023
STABBING
Extirpated Mortal Process
COMATOSE

Nelihenkinen, oletetuilta sukupuoliltaan kristillisen tasajaon mukainen Stabbing tulee Teksasista. Tyylinä on brutaali death metal, ja myös yhtyeen verrokit tulevat kaikki Jenkeistä.

Tämä kertoo yhtyeen debyytistä periaatteessa kaiken oleellisen. Sävykirjoa tai oikeastaan mitään muutakaan tästä ei historiaan jää. Levy ei ole missään nimessä huono, vain rehellisen tavanomainen. Ja musiikiltaan taatusti epäkristillinen.

Reilun puolen tunnin korinapörinöistä ei jää mieleen ainuttakaan riffiä, mutta se ei ole näissä leikeissä harvinaista. Peliä käydään rytmisellä rankaisulla, painokkaasti päälle käyvällä eläimellisellä mörinällä ja blast-nakutuksella, jonka väleissä raskastellaan kitaran paksuimpia kieliä piesten.

Stabbingin etuna on tietty maltti. Kulmista ei käännytä liian usein eikä itsetietoista kikkailua pahemmin harrastella. Mättö on suhteellisen suoraviivaista ja korutonta, mutta samalla myös nopeasti kuluvaa ja epäomaperäistä.

Rankaisua on helppo kuunnella ja se kuulostaa ihan hyvältä, mutta jos pitäisi perustella miksi juuri Stabbing, niin vastaamatta jäisi.

Lisää luettavaa