Tavoittaa maagisen tekijä X:n – arviossa Disguised Malignance

Julkaistu Infernossa 8/2023.

02.11.2023
DISGUISED MALIGNANCE
Entering the Gateways
PROSTHETIC

Hymyilyttää aidosti, kun huomaa nuorten miesten löytäneen elämäänsä sen ainoan asian, joka on lopulta todellista: death metal. Se on jotain, jolla on merkitystä vuosikymmenestä toiseen, ja nimenomaan tässä vanhakantaisemmassa muodossaan.

Kotimaisen Disguised Malignancen debyytin tekijät Aatos Palmu ja Felix Pennanen ovat hädin tuskin täysi-ikäisiä, mutta se ei kuulu ainakaan huonolla tavalla. Sittemmin porukka on kasvanut täysimittaiseksi bändiksi, jonka vanhinkin jäsen on vasta parikymppinen.

Ikätasoitusta ei pyydetä tai anneta. Entering the Gateways onnistuu toistamaan kuolometallin parhaita puolia harvinaisen sujuvalla tavalla.

Erittäin vahvojen riffien ja lennokkaasti kulkevan rummutuksen vetämä kuolo on omaperäisyydeltään kauniisti sanottuna rajattua, mutta häiritseviä mielleyhtymiä johonkin toiseen bändiin ei tule. Soolotkin kulkevat, piru vie, vailla moitteen sijaa!

Paketti kruunataan orgaanisilla ja musiikkiin aivan täydellisesti sopivilla soundeilla. Matalalta rohiseva voimakas örinä pistää kruunulle vielä kirsikan, jonka turvin levy tavoittaa maagisen tekijä X:n.

Erittäin kova debyytti ja varaukseton suositus.

Lisää luettavaa