Täynnä mieleenpainuvia laulumelodioita ja tarttuvia kappaleita – arviossa Moon Chamber

Julkaistu Infernossa 11/2019.

Moon Chamber
Lore of the Land
No Remorse

Rumia vanhoja äijiä ja kaunis nainen. Kaikki kokeneita ja osaavia muusikkoja sarallaan. Usean oktaavin alalla laulava Marta Gabriel nousee pintaan ensimmäisenä, sillä hänen suorituksensa pistää ihastelemaan heti kättelyssä. Rakkautta pukkaa!

Ulkomaanpellethän tässä huseeraavat, mutta brittivaikutteiden ohella ensimmäiset mieleen nousevat vertailukohdat ovat kuitenkin ehtaa Härmää. Moon Chamberin esikoisella soi nimittäin raikas sotku Nightwishin nostattavaa popahtavaa heavyä ja Jess and the Ancient Onesin 70-lukulaisempaa fiilistelyä.

Uusia kulmia ei tarjota, mutta rokkaavasti etenevä Lore of the Land on täynnä mieleenpainuvia laulumelodioita ja tarttuvia kappaleita. Sielua löytyy, ja tulkinta on samaan aikaan sekä tummaa että virkistävän hyväntuulista.

Folksävyt värittävät ilmavaa ja tyylikästä biisivalikoimaa, jossa viehättää myös hienoisen karkeaksi jätetty ote. Tätä ei sovi käsittää väärin, sillä levy soundaa hyvältä ja soitto kulkee, mutta mikään osa-alue ei luo mielikuvaa standardiin puristetusta, kaikista särmistään hiotusta tuotteesta. Tätä on nykyään pakko arvostaa, sillä näinä automaattiasetusten, autopilottien ja niin sanotun ammattilaisuuden aikoina levyjä on yhä hankalampi erottaa toisistaan.

Lore of the Landin raikkaat sadepisarat, kauniit taivaankannet ja virkistävät puhurit jättävät kivan fiiliksen.