Teatraalista pakanaviillokkia – arviossa Wolves of Avalon

Julkaistu Infernossa 11/2022.

11.02.2023
WOLVES OF AVALON
Y Gododdin
GODREAH

Folkmetalliyhtye Wolves of Avalon ammentaa aiheensa 1800-lukulaisesta esikristillistä aikaa mytologisoivasta walesilaisestä runoudesta. The Meads of Asphodelista tutun Metatronin ja säveltäjä James Marinosin bändi on ehtinyt neljänteen levyynsä, jolle aiemmin Primordialin ja Sigh’n kanssa työskennellyt yhtye on kelpuuttanut vieraikseen väkeä muun muassa Venom Incistä, Drudkhista ja Taakesta.

Musiikki on eeppishakuista, keskitempoista, tarinankerronnan kannattelemaa ja vähän elokuvallistakin folk metalia miedoin black metal -sävyin. Puitteet ovat kunnossa, mutta valitettavasti albumia riivaa paitsi nuhaisen voimaton soundimaailma myös ainakin meikäläisen korvissa käsittämättömät sointuprogressiot ja sovitusratkaisut.

Musiikin draamaa osataan kohottaa tiettyyn pisteeseen, kunnes jännite murhataan joko jollain tarpeettomalla blastbeat-purskeella, päämäärättömästi polveilevalla väliosalla tai melodialinjan moduloimisella alaspäin silloin, kun sen luulisi eeppisyyden nimissä vain paisuvan.

Wolves on Avalon tuo ylikansoittuneelle folkmetallikentälle melko omaperäistä ja teatraalista pakanaviillokkia, mutta en minä sitä kehua voi.

Lisää luettavaa