Tehokkaasti tilittävät sävellykset puhuvat voimallista kieltä – arviossa Bloodred Hourglass

Julkaistu Infernossa 9/2021.

13.12.2021
BLOODRED HOURGLASS
Your Highness
OUT OF LINE

Vuodesta 2005 toiminut Bloodred Hourglass on lisännyt koneeseensa julkaisu julkaisulta kunnioitettavasti kierroksia. Mikkeliläislähtöisen bändin viime levy Godsend (2019) oli sen siihenastisen kehityksen huippu, jolle majesteettissävyinen viides kokopitkä pistää nyt vahvasti kampoihin.

Bändin modernilla tyylillä rankaiseva melodinen death/thrash on noussut tasaisen vahvasti genren kotimaiseen kärkeen. Yhtyeen ilmaisu ei ole vieläkään kovin omaperäistä, mutta tehokkaasti tilittävät sävellykset puhuvat jälleen voimallista kieltään. Jos bändin ilmaisu oli aiemmin melko lähellä esimerkiksi Mors Subitaa ja Dead Shape Figureä, nyt se on tunnelmaltaan jo mukavan omankuuloista.

Levyn sävypaletista löytyy herkullista aggressiivista vyörytystä, tarraavaa ja hieman teknistä groovea sekä puhuttelevasti riipivää melodisuutta. Aavistuksen yksipuolisesti käynnistyvä albumi paranee loppua kohden huomattavasti kappaleiden tunnelatauksen, kokeilevuuden ja eeppisyyden kasvaessa. Upottavimmat osumat tarjoavat kappaleet Gone for Now, Kings & Queens ja My Prime of Kneel.

Pidän bändin tämänhetkistä uteliasta ja rohkeasti itseään haastavaa suuntaa erittäin hyvänä. Jatkakaahan samaa rataa, ja hyvä tulee.

Lisää luettavaa