Tekijä X on vahvasti läsnä – arviossa Temple of Dread

Julkaistu Infernossa 8/2021.

TEMPLE OF DREAD
Hades Unleashed
TESTIMONY

Koronasta voi repiä tehot irti näinkin. Kun kerran keikkailun kanssa on hiljaisempaa, tehdään edes levyjä. Vuonna 2019 perustettu Temple of Dread julkaisee jo kolmannen pitkäsoittonsa, ja meno vain paranee.

Ukoilla on toki jo ikää ja kokemusta useammasta bändistä, mutta sakemannien voima tulee silti yllätyksenä. Perinteitä kunnioittava death metal lainaa ruotsalaisilta murskaavan raskauden ja suoraviivaisesti kalloa takovan sykkeen, mutta jättää puhkikuluneen särösoundin viisaasti kopioimatta.

Riemastuttavaa onkin, että vaikutteita on otettu reilusti myös kuolometallin varhaisempien jenkkiedustajien touhuista. Possessedia sekä Deathin ja Obituaryn debyyttejä on kuunneltu taatusti. Samanlaista likaa tästä ei löydy, mutta rähäkkä ja pistävän terävä soundi toimii helvetillisen hienosti. Melodioita ja pahansuovasti maalailevia kuvioitakin löytyy, mutta varsinaisen herkistelyn puolelle ei sorruta.

Napakka soitto ja erittäin vetävät riffit tekevät Hades Unleashedista kenties tämän vuoden kovimman kuolokiekon. Tekijä X on vahvasti läsnä.