Tekijämiehet perusasioiden äärellä – arviossa The Ferrymen

Julkaistu Infernossa 3/2022.

02.05.2022
THE FERRYMEN
One More River to Cross
FRONTIERS

Rautaisista tekijämiehistä koostuva melodisen metallin superryhmä The Ferrymen pitäytyy perusasioissa eli melodisen metallin takuuvarmassa päädyssä.

Muun muassa Ragessä sekä Axel Rudi Pellin, Yngwie Malmsteenin ja Tarja Turusen yhtyeissä rumpaloinut Mike Terrana on pitkän linjan veteraani, ja Magnus Karlsson on tullut viimeisen 14 vuoden ajan tutuksi Primal Fearin kitaristina. Laulaja Ronnie Romero taas tunnetaan niin oman yhtyeensä Lords of Blackin kuin Michael Schenker Groupin ja Rainbow’n viimeisimmän inkarnaation keulakuvana.

One More River to Cross on yhtyeen kolmas levy ja jatkaa hyvin pitkälti samoilla linjoilla kuin kaksi aiempaa. Sävellykset pitävät kutinsa kautta levyn ilman sen kummempia nousuja tai laskuja.

Romero on uudemman sukupolven parhaita heavy-ääniä ja yksi levyn kannattelevista voimista. Toki Karlssonin sävellyksillä ja Terranan jämäköillä täsmäiskuillakin on osansa yhtälössä. Hieman aggressiivisempi City of Hate erottuu levyltä edukseen. Vastaavanlaista äkäisyyttä olisin kaivannut mukaan enemmänkin.

Lisää luettavaa