Teknisen death metalin laatutyötä – arviossa Psycroptic

Julkaistu Infernossa 7/2022.

06.10.2022
PSYCROPTIC
Divine Council
PROSTHETIC

Tasmanian saarelta kantautuu tyylikkäästi vyöryttelevää teknistä death metalia. Vuodesta 1999 toimineen ryhmän kahdeksannella kokopitkällä kuuluu arvostettavalla tavalla vuosien aikana hankittu kokemus ja näkemys.

Kireästi myllyttävä ja näppärästi kutova ilmaisu edustaa modernia louhimista vanhan koulukunnan jyrääjien vaikutuksella. Oppia on imetty esimerkiksi Morbid Angelin ja Malevolent Creationin kaltaisilta Uuden mantereen dödisbändeiltä. Aikalaisistaan yhtyeen syöttö on lähellä puolalaista Decapitatediä.

Kappaleissa riittää teknistä kulmaa, mutta pääasiassa hyvän maun rajoissa ja toimivasti sovitettuna. Mukaan on ynnätty sopivassa suhteessa mukaansatempaavaa groovea ja keveämpiä tunnelmanyansseja. Vaikuttavimmin kaikki osaset pelaavat yhteen ralleissa Rend Asunder, Enslavement ja Ashes of Our Empire.

Levy on teknisen death metalin laatutyötä, jota heikentää ainoastaan sävellysten hiuksenhieno epätasaisuus. Kovin materiaali paikkaa heikomman jättämiä aukkoja kuitenkin sen verran hyvin, että lopputulokseksi jää pitkä rivi plussaa.

Lisää luettavaa