Terveet Kädet – Musta hetki

Terveet Kädet
Musta hetki

Siltikin on vain yksi Terveet Kädet, oma iätön ja ikuinen entiteettinsä. Tällä levyllä se on kaikessa autenttisuudessaankin odottamattoman raikas ja nykyhetkessä kiinni oleva: siinä ei ole rahtuakaan monille pitkän linjan yhtyeille ominaista itsensä imitointia. Näin siitäkin huolimatta, että bändissä vaikuttaa nyt nuoremman polven tekijöitä, jotka voisivat helposti sortua tyylilliseen hermoiluun.

Hivenen kliinisempi ja skarpimpi ote ei vie yhtyeen taikaa pois vaan avaa musiikkia, hienosti sävellettyjä ja sanoitettuja biisejä, uudella tavalla. Selkeät mutta raskaat soundit ja haltioitunut esitys muodostavat kokonaisvaltaisen psykofyysisen käsittelyn, joka peittoaa juuri NYT miltei kaiken.

Musta hetki hieroo ja möyhentää psykoosien kovettamat aivot, saunottaa rääkätyn lihan ja kuppaa pois pilaantuneen veren. Näkökenttää kahlitseva kaihi pois silmästä! Mätä paska pois suolesta! Sielu on tulessa ja keho höyryää. Olet puhdas ja taas valmis maailmaan. Puolessa välissä on tosin syytä pitää kahvipaussi tai selkä katkeaa. Kahtena erillisenä varvina tämä onkin sitten miltei täydellinen teos.