Tiivistäkää, saatana! – arviossa Xasthur

Julkaistu Infernossa 6/2023.

02.09.2023
XASTHUR
Inevitably Dark
PROPHECY

Synkän bedroom black metalin parissa aloittanut Xasthur ajautui jo vuosia sitten akustiseen ilmaisuun. Alati arvoituksellisen bändin uusimmalla albumilla palataan metallin pariin, ainakin osittain, samalla täysin uusia suuntia etsien. Ottaapa tästä nyt selvää.

Inevitably Dark sokeeraa kestollaan. Levyjärkäleellä on 23 kappaletta, joista valtaosa on täysimittaisia sävellyksiä. Yhtyeen takaa löytyvän Scott Connerin biisit eivät ole olleet koskaan helpoimmasta päästä, eikä kuulija pääse helpolla nytkään. Miehen säkkipimeää visiota vyörytetään korviin koko rahan edestä.

Tupla-albumi on hyvä tiivistelmä Xasthurin eri puolista. Käppäisin konerummuin tuettu black metal on yhtä kotikutoista kuin ennenkin ja akustiset kappaleet yhtä nyrjähtäneen levottomia kuin edeltävällä Victims of the Timesilla (2021). Conner antaa kädenjälkensä kuulua, mikä luo paketille rehelliseltä tuntuvan ilmapiirin.

Inevitably Dark kosahtaa odotetusti järjettömään kestoon. Kokonaisuus on kuin kasa demoja sekalaisessa järjestyksessä, enkä keksi syitä, miksi tällainen julkaisu on ylipäätään pistetty ulos. Tiivistäkää, saatana!

Lisää luettavaa