Toimivan häiriintynyt paketti – arviossa Hedonihil

Julkaistu Infernossa 6/2021.

17.09.2021
HEDONIHIL
II – Symptomatic
INVERSE

Swallow the Sunin rumpalina tunnetuksi tullut Juuso Raatikainen on kunnostautunut viime vuosina myös omissa projekteissaan. Niistä vuonna 2015 pystytetty Hedonihil julkaisee nyt toisen albuminsa rahisevaa ja riitasointuista black/death metalia.

Raatikainen vastaa uutukaisen kaikista sävellyksistä ja instrumenteista ensilevyllä laulaneen Mikko Kotamäen ja kepittäneen Juho Räihän jättäydyttyä kyydistä. Solistin tontilla kurittaa nimimerkki Decay. Suoraviivaisemmin tulittaneeseen debyyttiin verrattuna kakkoslevy on soinniltaan selkeästi kierompi tapaus.

Levyn rullaava groove ja nihilistinen vääntyily kuulostaa kitarasoundia myöten yllättävän norjalaiselta. Mieleen tulevat ainakin sellaiset sakeamman kokeilun edustajat kuin Dødheimsgard, Thorns ja The Deathrip. Mielikuvan syntymiseen vaikuttaa paljon myös Decayn tunkkaisen kuristava ärjyntä, jossa on paljon norjalaisen mustan metallin raspia. Tässähän herää suorastaan epäily laulajan kansalaisuudesta.

II – Symptomatic on kaikkinensa varsin toimivan häiriintynyt paketti, jonka musiikki näyttäytyy kaikessa kulmikkuudessaan yhtyeen aiempaa tyyliä sävykkäämpänä. Silti jää kaivelemaan fiilis, että bändi pystyisi raastamaan itsestään vieläkin terävämpää pimennystä. Piirun jyhkeämpi äänimaailmakaan ei olisi jatkossa pahitteeksi.

Lisää luettavaa