Tunnelma on teollisen kylmä, ilkeä ja kunnioitettavan tyly – arviossa Benighted

Julkaistu Infernossa 4/2024.

17.05.2024
BENIGHTED
Ekbom
SEASON OF MIST

Ranskalaisen Benightedin ainoana alkuperäisjäsenenä kurkkuaan kurittava ja tahtipuikkoa heiluttava Julien Truchan on kova poika möykkäämään. Kätyreitä on tuupattu välillä kiertoon, mikä lienee osaltaan pitänyt ilmaisun varsin kiivaana. Tässä kyydissä ei leipääntynyt tai väsynyt muusikko pärjää.

Ekbom tärisyttää modernia ja brutaalia death metalia grindaavalla kiihkeydellä. Vanhan liiton selkeämmät ja tarttuvammat riffit on jätetty suosiolla ulos pakkaseen, eikä mehevän keskitempoista grooveakaan isommin suosita.

Hermostuneesti ja alati aggressiivisesti hyökkäävää mättöä sen sijaan annostellaan koko levyn mitalta. Edellisten pitkäsoittojen linjoilla jatketaan, eikä radikaaleja irtiottoja kuulla.

Väriä suditaan sampleilla ja ohimenevillä efekteillä. Hienoisena mausteena tämä jopa toimii, sillä kappaleet itsessään on kasattu aika kapeaan sektoriin. Tunnelma on teollisen kylmä, ilkeä ja kunnioitettavan tyly.

Ekbom on jo Benightedin kymmenes pitkäsoitto. Pakko nostaa hiukan lätsää, sillä näin intensiivisen meiningin uppiniskainen ylläpito vuodesta toiseen ei ole mätisäkkien hommaa.

Lisää luettavaa