Turboahdettua cinemaattista metallia – arviossa Michael Romeo

Julkaistu Infernossa 3/2022.

04.05.2022
MICHAEL ROMEO
War of the Worlds, Pt. 2
INSIDEOUT

Symphony X -kitaristi Michael Romeo julkaisi toisen soololevynsä War of the Worlds, Pt. 1:n vuonna 2018. Mies kertoi jo tuolloin, että jatko-osakin oli suureksi osaksi valmiina. Hän halusi kuitenkin antaa kuulijoille kunnolla aikaa perehtyä ensimmäisen osan antiin.

Tämä on perusteltua, olihan ensimmäinen WoTW aikamoinen köntti massiivista ja ylitsevuotavasti sovitettua materiaalia, jonka tyylimääritelmäksi annettiin termi cinematic metal. Nyt osa kaksi on viimeistelty, ja melko tutuilla linjoilla mennään. Selkeimpänä erotuksena on se, että laulajaksi on hankittu kroatialainen hevilaulannan palkkasoturi, Whitesnaken kakkossolistiksikin viime vuonna pestattu voimakasääninen Dino Jelusick.

Turboahdettua ja teknistä taituruutta korostavaa progehtavaa power metalia tukevoitetaan jousilla ja muilla orkesterisoittimilla. Vaikutteita on otettu muun muassa John Williamsin ja Hans Zimmerin elokuvasävellyksistä. Tällä kertaa nämä ainekset ovat onneksi hieman enemmän lisämausteen roolissa, tukemassa äärimmäisen vaikuttavia laulu- ja instrumentaalimelodioita.

Jo ensisingle Divide & Conqueriin tutustumalla saa käsityksen levyn loistavuudesta.

Lisää luettavaa