Turboahdettua ja kitkatonta tykitystä – arviossa Smackbound

Julkaistu Infernossa 5/2023.

23.08.2023
SMACKBOUND
Hostage
FRONTIERS

Kotimaisen Smackboundin kolmen vuoden takainen 20/20-debyyttilevy sai osakseen ylistystä ja oli allekirjoittaneenkin mielestä varsin mainio paketti nykyaikaista, huippuunsa tuotettua melodista heviä. Seuraaja Hostage yltää samoille laatuluokille.

Laulaja Netta Laurennen piinkovista ammattimiehistä koostama bändi kuulostaa nytkin taidokkaaltaja jyräävältä. Laurenne itse tulkitsee mahtipontisia kappaleita voimakkaasti. Sävellykset ovat mallikkaita. Tehokkaimmin mieleen iskeytyvät avausbiisi Reap, melodioiltaan leikkisä Rodrigo ja paikoitellen 1980-luvun action-elokuvan treenijaksobiisiltä kuulostava Hostage.

Nämä ovat tietenkin kehuja, mutta kaikessa vakuuttavuudessa on myös oma sudenkuoppansa: levyltä jää kaipaamaan tiettyä sielukkuutta. Maalipinta kiiltelee ja tehoja löytyy, mutta inhimillisellä tasolla aidosti koskettava sisältö jää vähän uupumaan.

Toisaalta tällainen turboahdettu ja kitkaton tykitys on monille kuulijoille varmasti juuri sitä parasta A-luokkaa, joten ei tässä uskalla lähteä mitään varsinaisia muutoskohteitakaan nimeämään.

Lisää luettavaa