Tyly tiiviste pahansuopaa kuolemaa – arviossa Outer Heaven

Julkaistu Infernossa 7/2023.

30.09.2023
OUTER HEAVEN
Infinite Psychic Depths
RELAPSE

Synkkää ja vihaista death metalia Jenkeistä, kyllä kiitos! Onhan sitä jo kuultu, mutta hyvälle kamalle on ikuinen tilaus.

Outer Heavenin debyytti vuodelta 2018 jätti tylsän maun, mutta nyt vedetään napakammalla otteella. Infinite Psychic Depths on tyly, pääosin vauhdilla tikkaava tiiviste pahansuopaa kuolemaa, jota sävytetään annoksella Morbid Angeliä ja hienoisesti teknisiä riffejä. Uudemmista bändeistä vertailukohdaksi käy esimerkiksi Tomb Mold. Kovin omaperäisiä tasoja mättö ei saavuta, mutta päällekäyvä ote ja etenkin energisesti hakkaava rumpali vievät mukanaan.

Kappaleista löytyy kohtalainen satsaus erilaisia kuvioita ja osioita, eli aivan yksinkertaisinta brutalointia tässä ei vedetä. Samalla kiekosta on vaikeaa saada kovin yksilöllistä otetta. Se kuulostaa kauttaaltaan hyvältä, mutta biisien erottelu tai ylipäätään muistaminen on aluksi hankalaa.

Kiekolle on saatu myös mielenkiintoisia vieraita, nimekkäimpinä Morbid Angelin Steve Tucker ja Dave Suzuki, jonka melodista sooloilua olen jäänyt Vital Remainsin jäljiltä suuresti kaipaamaan. Käteen jää useita pyörityksiä kestävää laatutyötä, joka vaatii jonkin verran paneutumista avautuakseen paremmin.

Lisää luettavaa