Uskomattoman elinvoimainen – arviossa Uriah Heep

Julkaistu Infernossa 2/2023.

25.03.2023
URIAH HEEP
Chaos & Colour 
SILVER LINING

Kehäraakki-nimitystä on jaeltu musiikkiteollisuudessa ahkerasti ja usein ihan turhaan. Jos kehäraakkeja onkin, ainakaan Uriah Heep ei lukeudu niihin. Levynsä ja keikkansa ovat olleet tälläkin vuosituhannella uskomattoman elinvoimaisia, ja Chaos & Colour liittyy kunniakkaaseen jatkumoon vaivattomasti.

Mikä tärkeintä, bändin nykytuotanto ei ole mitään epätoivoista vanhojen aikojen toisintoa tai toisaalta noloa uusien tuulien haistelua. Kolme uusinta levyä tehnyt nykykokoonpano kuulostaa juuri itseltään. Osoitukseksi laajan rintaman voimasta käy sekin, että bändin jokainen jäsen laulaja Bernie Shaw’ta lukuun ottamatta on osallistunut Chaos & Colourin biisintekotyöhön.

Save Me Tonight -avausnumeron ja Hurricanen kaltaiset hard rock -jyräykset hoidetaan vakuuttavalla voimalla ja melodisella tarttuvuudella. One Nation, One Sun taas edustaa lähes loppumatonta joukkoa koskettavia Heep-balladeja. Soundeista vastaa jo edellisellä Living the Dream -levyllä mukana ollut, kuin varkain vakuuttavan tuottajanuran tehnyt Jay Ruston (Steel Panther, Amon Amarth, Anthrax).

Takana on nyt 25 levyn mittainen tuotanto, eikä joukossa ole pienistä harha-askelista huolimatta yhtään yhdentekevää kokonaisuutta. Se on aikamoinen suoritus!

Lisää luettavaa