Uusi paras bändi on syntynyt! – arviossa Maria ja Marsialaiset

Arvio julkaistu Infernossa 5/2017.

Maria ja Marsialaiset
Pysy hereillä
Ektro

Jos rakkaus ensisilmäyksellä on sitä, että ääliömäinen hymy jämähtää kasvoillesi, vartalon valtaa hybris ja hekuma, suunnitelmat muuttuvat yltiöpäisiksi ja kaikki on muutenkin ihan eri lailla kuin ennen, niin siinä tapauksessa rakastuin juuri Maria ja Marsialaisiin. Nyt pistävät likat sellaista garagea pyttyyn, että uusi paras bändi on syntynyt!

Olemme seitkytäluvun protomaailmassa, hevipsyken tajunnanvirrassa, raa’assa oudossa pompussa ja mystisessä groovessa. Tunnelma on sekä trasselinhajuinen että ufo, komppi on naiivi ja helkkarin koukuttava. Meno on vetävää, rujoa, pokeria, hypnoottista, särmää ja hyytävän rokkenrollia.

Monilahjakkaat Ninni Luhtasaari (Pintandwefall), Lissu Määttänen (Kemialliset Ystävät), Noora Federley (Seremonia) sekä Maria Stereo (Stereo 8000) tuikkaavat pelottomalla attityydillä erikoissoundiaan. Huikeinta on rumpali-solisti Stereon laulu. Sielukkaasti ja vibralla kurkku auki kiskominen vetää vertoja Muska Babitzinille, mikä ei ole kovin vähän sanottu.

Levyltä löytyy myös Muskan Kirjoita postikorttiin -laina, jonka olisin juuri ilmeisyytensä vuoksi jättänyt pois. Mutta Tällä tiellä haamut liftaa- ja Kiertotähti-biisien fantastisuus on vanginnut minut luuppiinsa, jossa niitä skulataan peräkkäin tuhannesti, kovempaa ja hikisemmin.