Vaatii kuuntelijalta hieman liikaa – arviossa Pyramid

Julkaistu Infernossa 11/2022.

21.02.2023
PYRAMID
Rage
SLEASZY RIDER

Yhdysvaltain Lake Placidissä vuonna 2017 perustettu Pyramid on basisti Lance Sawyerin hengentuote. Rage on ja ei ole yhtyeen viides albumi, sillä kolme ekaa lättyään omakustanteina julkaissut ryhmä uudelleenversioi nyt vuoden 2017 debyyttilevynsä.

Koska yhtyeellä ei ole omaa laulajaa, se on marssittanut mikinvarteen pari nimiäijää. Nämä ovat leimallisen kireällä soundillaan, joskin tällä kertaa ihmeen vahvalla fiiliksellä laulava Ripper Owens ja äänensä niin ikään ihan hyvänä säilyttänyt Jag Panzer -mies Harry Conklin. Soittoapulaisena on häärännyt Fates Warning -kitaristi Mike Abdow.

Muuten ihan kelvollisen riffivetoisen progepowerin suunnilla polveilevan Rage-levyn ongelma on tuttu Pyramidin muiltakin levyiltä: bändi luulee, että vastaanottaja jaksaa kuunnella useita 8–10-minuuttisia tarinankerronnallisia eepoksia putkeen alati herkeämättömällä fokuksella, vaikka niissä ei ole eväitä kuin viiden minuutin biiseiksi.

Loppu on tyhjäkäyntiä, teemojen toistoa ja soolo-osia. Ja tottahan kakku kruunataan yli 20-minuuttisella teoksella, jotta tuplaharkon kokonaiskestoksi saadaan lähes sietämättömät 85 minuuttia. Sekään ei haittaisi, jos biiseissä olisi jotain kehaistavaa, vaan kun ei ole.

Lisää luettavaa