Vähäeleisiä, mutta melodioiltaan koukuttavia biisejä – arviossa Inglorious

Julkaistu Infernossa 4/2019.

23.07.2019
Inglorious
Ride to Nowhere
Frontiers

Melodisen hard rockin tekeminen on rikollisen helppoa, jos vain tietää, mitä on tekemässä. Brittiläinen Inglorious tietää.

Trans-Siberian Orchestrasta ja Uli Jon Rothin bändistä tuttu kultakurkku Nathan James on yksi Ingloriousin ja kolmannen pitkäsoittonsa yksiselitteisistä kulmakivistä. Toinen on levyn jämäkän yksinkertainen, mutta verraten monipuolinen riffivaranto, ja kolmas vähäeleiset, mutta melodioiltaan koukuttavat biisit. 

Aivan sama, onko kyseessä bluesvetoisesti junttaava, alkuaikojen Whitesnakestä muistuttava Freakshow, tanssijalkaa raikkaalla svengillään kutkuttava Where Are You Now? tai katkeran pettämistarinan sisältävä I Don’t Know You, näistä kaikki osuvat ja purevat omalla tavallaan. Laulaja James taitaa tulkinnan salat tunneskaalasta riippumatta, ja Ingloriousin soittoniekkaosasto naulaa tekemisellään tunnelman jokaisessa biisissä tasan oikeaan muottiin.

Jos sinulla on tarve tuulettaa päätäsi hyvän rockpoljennon parissa turhaan aivoja rasittamatta, Ride to Nowhere on levysi.

Lisää luettavaa