Väkivaltaisen julma tunnelma – arviossa Conjureth

Julkaistu Infernossa 9/2021.

13.12.2021
CONJURETH
Majestic Dissolve
MEMENTO MORI

Jenkkidebytantti Conjurethin nokkahahmo Wayne Sarantopoulos on aloittanut musiikkihommat jo 1990-luvulla, mutta viimeisimmän vuosikymmenen aikana ukon aktiivisuus ja julkaisujen määrä eri bändien kanssa on lähtenyt täysin lapasesta. Suoltaminen ei häiritse Majestic Dissolven mättöä liiaksi, mutta biisimateriaali ei ole myöskään kovin ikimuistoista.

Likainen, räjähtävästi irtoava death metal toimittaa niin raa’alla ja vakuuttavan raskaalla kädellä, että sävellysten keskinäisen puuroutumisen voi antaa osin anteeksi. Tunnelma on väkivaltaisen julma ja varhaisen kuolometallin vaikutus vahvasti läsnä.

Mukana on myös hienoista melodisuutta, mutta vikuroiva riffituli, sopivan kaoottisesti silmille tulevat rummut ja karski örinä näyttelevät pääosaa. Uudemmista bändeistä voi aistia ainakin Repugnantin kosketuksen, eli törkyilystä löytyy myös musta ja thrashmetallinen vivahde.

Loppua kohden biisien suurin puhti alkaa taittua, mutta kokonaisuus jää silti plussalle. Levyn päätös, hidastempoinen ja melodinen The Unworshipped, on kuin oma saarekkeensa keskellä raivokkaana käyvää myrskyä.

Lisää luettavaa