Välillä jopa stadionrockin tuntua – arviossa Bad Wolves

Julkaistu Infernossa 10/2019.

28.01.2020
Bad Wolves
N.A.T.I.O.N.
Eleven Seven

The Cranberries -cover Zombiella suuren yleisön tietoisuuteen noussut superyhtye julkaisi debyyttinsä Disobeyn viime vuonna.

Esikoisalbumiin verrattuna sen seuraaja sisältää enemmän melodista, hardrockmaista materiaalia. No Messiah ja singlenä julkaistu Killing Me Slowly ovat kappaleista ehkä kaikkein keveimmät ja toisaalta onnistuneimmat. Metalcorempaa puolta yhtyeen osaamisesta taas väläyttävät Foe or Friend ja The Consumerist.

Disobeyn tapaan yhtyeen jäsenten erilaiset taustat – bändissä soittaa muun muassa In This Momentissa, Divine Heresyssä, God Forbidissa ja DevilDriverissa vaikuttaineita muusikoita – ovat albumilla hyvin kuultavissa. Debyytin rankempaan menoon tykästyneille uusi albumi saattaa kuitenkin olla liiankin kepeää kuunneltavaa. Tarttuvien kertosäkeiden paljouden ja toisaalta metalcore-elementtien verrattaisen vähyyden vuoksi albumissa on välillä jopa stadionrockin tuntua.

Tämä kuitenkin kaikella kunnioituksella. Albumi on tiivis ja tasapainoinen paketti, jonka hittejä ei tarvitse etsiä kauan.

Lisää luettavaa