Valkoista kohinaa vailla inspiraatiota – arviossa Depravation

Julkaistu Infernossa 2/2023.

25.03.2023
DEPRAVATION
IV:LETVM
LIFEFORCE

Valkoista kohinaa äärimetallin muodossa. Saksalaisten neljäs pitkäsoitto pyrkii ilkeään ilmaisuun ja ankaraan rähäkkyyteen, eikä edes epäonnistu pahasti.

Diskanttinen, terävä ja painokas soundi istuu kuvioihin oikein mainiosti. Black metalin repivä säröisyys saa tukea kuolometallisen jämäkästä pohjasta, ja laulaja rääkyhuutaa kitarisojaan tärviölle kuin henki olisi siitä kiinni.

Ihan kiva, mutta eihän tässä ole kerta kaikkiaan mitään koherenttia ideaa, inspiraatiota tai lupausta jostain syvemmästä. Kaikenlaisesta tarttuvuudesta puhumattakaan.

Puolivälissä kuultava Im Schatten laukkaa crustimmalla hölkällä, mikä erottaa kappaleen edukseen sitä ympäröivästä tunkkaisesta massasta. Suffering on toinen tältä pohjalta hyvässä mielessä esiin nouseva raita.

Se ei kuitenkaan riitä. Pieni melodisuus ei ankkuroi kappaleita mihinkään, eikä niillä vaikuttaisi olevan draaman kaarta, alkua tai loppua. Metelöinninkin kautta ajateltuna efekti jää keskinkertaiseksi, sillä rankempia bändejä on nurkat täynnä ja useimmat niistä osaavat säveltää tätä paremmin.

Lisää luettavaa