Varman päälle pelaaminen kostautuu – arviossa Misery Index

Julkaistu Infernossa 6/2022.

25.09.2022
MISERY INDEX
Complete Control
CENTURY MEDIA

Hiljattain kaksikymppisiään viettäneen Baltimoren luottokaahaajan uutuudella on erittäin odotuksia herättävä nimi. Historiassaan useamman laadukkaasti grindanneen death metal -levyn julkaissut yhtye ottaa nyt kuitenkin valitettavan askeleen takavasemmalle.

Murskaavien soundien ja bändille ominaisen painavan aggression puolesta levyllä olisi kaikki edellytykset edustaa nimensä mukaista täydellistä hallintaa. Tosiasia kuitenkin on, että jyräämisestä puuttuu tällä kertaa lähes kaikki totuttu vimma, uhkaavuus ja terä. Päällisin puolin levy kuulostaa ärsyttävänkin hyvältä, mutta samaan aikaan sisällöllisesti ontolta.

Varman päälle pelaaminen on monesti musiikin kiinnostavuutta syövä piirre, ja tismalleen tästä on kyse nytkin. Vaikka rautaisesti takovat sepät yltävät keskivertosuoritukseen, tämän tasoiselle bändille sellainen ei riitä mihinkään. Joitakin sähäköitä väläytyksiä vanhasta tarjotaan ralleissa Administer the Dagger ja Rites of Cruelty, mutta pääosin tahkotaan muistijälkiä jättämättä.

Uskoisin, että Jason Nethertonilla kumppaneineen on vielä paukkuja upottavampaan myllytykseen. Tässä kohtaa on kuitenkin otettava vastaan bändin ensimmäinen hutilevy.

Lisää luettavaa