Viehättävän tuoretta ja omanlaistaan crossover thrashiä – arviossa Swarf Damage

Julkaistu Infernossa 1/2024.

17.03.2024
SWARF DAMAGE
Swarf Damage
OMAKUSTANNE

Englannin ja Irlannin välissä lilluvalla Mansaarella asuu vain reilut 80 000 asukasta, mutta sieltäkin löytyy viisi asiaansa vihkiytynyttä mörökölliä. He muodostavat Swarf Damagen, jonka debyytti sisältää yllättävän sujuvaa ja ennen kaikkea varsin omanlaistaan rujoa crossover thrashiä.

No joo, levyn aloittava Kill 2 Survive kulkee kieltämättä vahvasti Exodusin ja Bay Area thrashin vanavedessä ja hardcoremaisimmissa kappaleissa nojaillaan Carnivoreen, kun taas melodisimmat kohdat ovat paljon velkaa englantilaiselle kasariheville. Tietyistä mielikuvista huolimatta viisikon ulosanti on jotenkin viehättävän tuoretta, tai ummehtunutta, riippuen siitä, toimiiko kuulijalle vanha koulu vai ei. Tällaista sekoitusta ei kuitenkaan
kuule kovin usein.

Mieleen tulevat vahvasti rankemman metallin ja hardcoren alkuajat, jolloin kappaleita ei hinkattu liikoja vaan annettiin mennä. Vähän on kuitenkin mietitty, mitä ollaan tekemässä, ja näin ollen vääntö on sangen uskottavaa ja välistä jopa tarttuvaa, riittävää aggressiota ja asennetta unohtamatta.

Lisää luettavaa