Viihdyttävä paketti, josta puuttuu se viimeinen puristus – arviossa Siege of Power

Julkaistu Infernossa 2/2023.

02.04.2023
SIEGE OF POWER
This Is Tomorrow
METAL BLADE

Autopsyn rumpali-laulaja Chris Reifert rakastaa death metalia. Vuoden sisään on julkaistu uusi Autopsy ja Static Abyss, ja nyt jatkoa saa Siege of Power.

Miehitys on sama kuin debyytillä, eli Reifert korisee mainioon tapaansa ja Asphyxin, Hail of Bulletsin ja Thanatosin riveistä tutut kaverit hoitelevat muun.

Ammattimiehiä kun ovat, hienoisen punkahtavalla ja suoraviivaisella otteella räimitty kuolomättö irtoaa napakasti. Jopa puukäsi Bob Bagchus tuntuisi piristyneen. Ukko ei ole ollut liikkeissään koskaan kovin tarkka tai nopea, mutta hänen iskunsa ovat painavia ja tarkoituksenmukaista tyylitajua löytyy.

Pieni melodisuus ja muutaman kappaleen doomahtavampi ote antavat paketille väriä, mutta viimeistä puristusta ei löydy. Siinä missä debyytti Warning Blast (2018) oli kuuleman mukaan sävelletty ja purkitettu päivissä, This Is Tomorrow on selvästi harkitumpi levy.

Tämä ei ole vain etu, sillä albumi on lähempänä tavanomaista ja hieman hajutonta keskilinjaa kuin irtonaisemmin möykännyt edeltäjänsä. Toisaalta riffien ja rytmien seasta löytää kiistatta viihdyttävää materiaalia. Puutteistaan huolimatta kelpo kiekko siis.

Lisää luettavaa