Virkeää ja intensiivistä – arviossa …And Oceans

Julkaistu Infernossa 1/2023.

17.03.2023
...AND OCEANS
As in Garden, So in Tombs
SEASON OF MIST

Kotimaisen sinfonisen black metalin veteraanin vuodesta 2017 alkanut toinen tuleminen on näyttäytynyt virkeänä. Jos paluulevy Cosmic World Mother (2020) sisälsi voimakkaalla atmosfäärillä pauhaavaa tulitusta, yhtyeen uusin luomus jatkaa vähintäänkin samalla intensiteetillä.

Edellislevyn tavoin bändi keskittyy 1990-luvun alkuaikojensa tyyliseen jylhän sinfonisuuden ja raa’an mustan metallin yhdistelmään. Myöskään 2000-luvun alussa vallinnutta industrial- ja elektro-tyylittelyä ei ole hylätty, mutta se välkehtii vähemmistössä. Vahvasti tätä päivää edustava, jyhkeänselkeä mutta muovisuudesta vapaa äänituotanto pitää huolen, että kaikki osaset erottuvat.

Levy on kaikilta osin varsin hyvä ja tasalaatuinen. Erityiskehut täytyy antaa Mathias Lillmånsille, jonka vihaisesti tikkaava laulu toimii mainiosti. Tehokkaimmiksi jyriksi erottuvat kappaleet Cloud Heads ja Ambivalent God. Osaan perinteisemmistä vedoista jäi kaipaamaan samankaltaista väkevää, arvoituksellista ja ylevää kosmista liikehdintää, mutta kova suoritus joka tapauksessa. Auennee vielä lisää ajan kanssa.

Lisää luettavaa