Virkistävän vivahdeikasta ja koukeroista thrashiä – arviossa Critical Extravasation

Julkaistu Infernossa 11/2022.

21.01.2023
CRITICAL EXTRAVASATION
Order of Decadence
REDEFINING DARKNESS

Teknistä ja progressiivista thrashiä ei syystä tai toisesta liiemmin kuule. Kuolometallin puolella tarjonta on tukahduttavaa, vaan liekö koukeroisempi rässi sitten haasteellisempaa toteuttaa?

Venäläinen Critical Extravasation ei pelkää haastetta. Muutama vuosi sitten bändi julkaisi järjettömän kovan ep:n, joka iski sen nimen kerrasta muistiin. Odotus palkitaan, kun tiskiin isketään ensimmäinen pitkäsoitto. Kovahan se on!

Atheist, Pestilence ja Death antavat vetoapua, mutta ennen kaikkea inspiraatiota lienee saatu omilta maanmiehiltä, bändiltä nimeltä Аспид, joka julkaisi vain yhden unohduksiin painuneen helmen vuonna 1993. Kannattaa ehdottomasti tsekata, jos ja kun ei ole vielä tuttu.

Sen ohella, että Order of Decadence kuulostaa nykymaailmassa jopa virkistävän erilaiselta musiikilta, levy on täynnä vivahteikkaasti sävellettyä, hivenen kulmikasta thrashiä. Klassikoiden vaikutuksen kuulee, mutta ote tuntuu silti tuoreelta. Pakettia ei ole syytä purkaa tämän enempää. Jos aihe kiinnostaa, ota haltuun.

Mainittakoon vielä, että bändi tuomitsee saatekirjeessään selväsanaisesti Putinin hallinnon ja perseilyn. Siitäkään ei tarvitse tehdä kynnyskysymystä.

Lisää luettavaa