Yhtyeen pitäisi luottaa enemmän omiin kykyihinsä – arviossa Stardust

Julkaistu Infernossa 10/2020.

03.02.2021
Stardust
Highway to Heartbreak
FRONTIERS

Populaarimusiikin historia tuntee monta Stardustia. Niistä ehkä tunnetuin on Music Sounds Better with You -hitin viime vuosituhannen lopulla tehtaillut ranskalainen house-kokoonpano. Nyt debyyttipitkäsoittonsa julkaiseva Stardust tulee kuitenkin veljeskansamme mailta Unkarista ja tekee ehtaa melodista hard rockia AOR-mausteilla.

Musiikkinsa puolesta yhtye on täydellinen valinta Frontiers-yhtiölle, joka kiinnostui ryhmästä vuonna 2016 julkaistun omakustanne-ep:n myötä. Sen miksasi Ozzy Osbournen, Mötley Crüen ja Lordin yhteydestä tuttu Michael Wagener.

Highway to Heartbreakille on puolestaan saatu mukaan monessa liemessä keitetyt kehäketut Mark Spiro ja Tommy Denander, jotka ovat olleet mukana biisinteossa, ja se kyllä kuuluu. Muun muassa David Lee Rothin, Heartin ja David Hasselhoffin kanssa yhteistyötä tehneen Spiron yksinään kynäilemät biisit, esimerkiksi Perfect Obsession, ovat levyn tarttuvinta ja samalla keveintä osastoa. Shout It Outin kaltaisissa, laulaja Adam Stewartin kirjoittamissa kappaleissa Stardust rokkaa ärhäkämmin ja tekee senkin hienosti.

Yhtyeen ulkopuolisia apuja on käytetty varsin paljon. Ehkä seuraavalla levyllä kannattaisi luottaa pelkästään omiin kykyihin, siihenkin kun on selvästi rahkeita.

Lisää luettavaa